SAT Koulutuspalvelut Oy SAT Koulutuspalvelut Oy

Koulutukset 040 6855 684, asiantuntijapalvelut 040 6855 685 info@satkoulutuspalvelut.fi

Ladataan Tapahtumat

« All Events

 • Tämä tapahtuma on mennyt.

Ratatyövastaava peruskoulutus (RTV) Hämeenlinna

22.3.2023 klo 09:00 - 30.3.2023 klo 17:00

| 1490€

Olet ilmoittautumassa seuraavan koulutukseen:

Ratatyövastaava (RTV) peruskoulutus

Ratatyövastaavalle kuuluu ratatyön rautatiejärjestelmän liikenneturvallisuuteen vaikuttavat tehtävät ja toimenpiteet. Ratatyövastaava huolehtii viestinnästä oman ratatyöalueensa ja liikenteenohjauksen kanssa.

Koulutus toteutetaan monimuotoisena yhteensä viisi päivää kestävien teoriaopintojen (sisältäen maastokäynnin) sekä aidossa työympäristössä tapahtuvan päivän mittaisen käytännön harjoituksen ja kokeen avulla.

INFO:

Ajankohta: teoria 22-24.3 ja 27-30.3 aloitus 22.3 klo 9, käytännön harjoitus ja koe 30.3.

Koulutuspaikka: SAT Koulutuspalvelut, Lautatarhankatu 4, 13110 Hämeenlinna

Koulutuksiin voivat osallistua kaikki 18– 67-vuotiaat koulutusohjelmakohtaisesti määriteltyjen lähtöedellytysten täyttyessä. Lisäksi rautatieturvallisuuteen vaikuttaviin tehtäviin valtion rataverkolla liittyy terveydentilaa koskevia vaatimuksia. Koulutukseen osallistuvan tulee olla suomen kielen taitoinen.

 • Koulutukseen osallistuvalta edellytetään voimassa olevaa
  • Ratatyöturvallisuuspätevyyttä (Turva)
  • Perusteet rautatiejärjestelmästä (PERA) koulutus. Koulutuksen suorittamista ei edellytetä, mikäli henkilöllä on jokin voimassa oleva Väyläviraston myöntämä työpätevyys. Koulutusta ei myöskään edellytetä, jos henkilöllä on vähintään viiden (5) vuoden monipuolinen työkokemus rautatiejärjestelmään liittyvistä töistä.
  • Työturvallisuuskorttia tai vastaavaa
 • Vähintään kuuden (6) kuukauden käytännön työkokemus radanpitoon liittyvistä maastotehtävistä. Osallistujan tulee osoittaa työkokemuksensa kesto koulutuslaitokselle annettavalla työtodistuksella.
 • Opiskelija on todettu soveltuvaksi tehtäväkohtaisella soveltuvuusarvioinnilla: ” Tehtävässä toimivan henkilön on terveydentilan ja psykologisen soveltuvuuden puolesta sovelluttava työtä hakiessaan ja työssä ollessaan tehtäväänsä siten, ettei hänen oma terveytensä tai rautatieliikenteen turvallisuus vaarannu. Työnantaja vastaa siitä, että hän käyttää tehtävissä niihin soveltuvaa henkilöstöä. Soveltuvuusarviointivaatimus on määritelty työpätevyyksittäin koulutusohjelmaliitteissä. Henkilöllä on oltava riittävä fyysinen sekä psykologinen valmius ja soveltuvuus tehtävään. Väyläviraston soveltuvuussuositukset on esitetty Väyläviraston julkaisussa 50/2021. Rautatieturvallisuustehtävissä toimivien henkilöiden soveltuvuussuositukset”. Soveltuvuudenarviointi tehdään työnantajan päättämän terveydenalanammattilaisen toimesta. Työnantaja vastaa arvioitavan tehtävän kuvauksesta terveydenalanammattilaiselle” Rautatieturvallisuustehtävissä toimivien henkilöiden soveltuvuussuositukset (vayla.fi)

Koulutettavan ja hänen työnantajansa tulee huolehtia ennakkovaatimusten täyttymisestä ja tarvittaessa esittää ennakkovaatimusten mukaiset todenteet ja/tai kirjallinen selvitys ennakkovaatimusten täyttymisestä koulutuslaitokselle ennen koulutukseen hyväksymistä.

Huomioithan, että koulutus sisältää maastossa käynnin joten varustauduthan tähän sopivalla säänmukaisella turvavaatetuksella (kypärä, takki/liivi, kengät ja henkilökortti).

Koulutuksessa käytetään paljon oppimisympäristö Eerokkia, jossa suoritetaan ennakkotehtävät, koulutuksen aikaiset tehtävät, kokeet ja palautteet.

KOULUTUKSEN HINTA:

RTV Peruskoulutus 1490,-/osallistuja + alv 24%

ILMOITTAUTUMINEN:

Sitovat ilmoittautumiset 15.3.2023 mennessä.

PERUUTUS:

Kts. Maksu- ja peruutusehdot  Peruutukset: anne.helin@satkoulutuspalvelut.fi

Details

Start:
22.3.2023 klo 09:00
End:
30.3.2023 klo 17:00
Cost:
1490€

Tapahtumapaikka

SAT Koulutuspalvelut
Lautatarhankatu 4, 13110 Hämeenlinna

Järjestäjä

SAT Koulutuspalvelut Oy

Event Registration

 • Osallistujien tiedot

 • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.